KÜTÜPHANELER YANARSA İNSANLIK YANAR!

Kitabın ve kütüphanenin değeri dünyanın ortak değeridir. Kütüphaneler ortak kültür kurumumuz ve kültürel mirasımızdır. Uygarlığın başından bu yana insanlar savaşlarda kütüphaneleri, arşivleri, müzeleri yakıp yıktılar, kaybeden hep insanlık oldu.

ACI KAYBIMIZ

Düşünce özgürlüğü konusunda sabırlı uzun çalışmalar yürüten, derneğimiz Düşünce Özgürlüğü Çalışma Grubu başkanı, AFSAD üyesi ve denetçisi meslektaşımız ZAFER KIZILKAN'ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. TKD Genel Merkez Kurulları adına Merhuma Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

Heybeliada Kütüphane Şenliği

Heybeliada Kütüphane Koruma Girişimi ve Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi'nin birlikte organize ettikleri ‘Kütüphane Şenliktir’, 27 Eylül 2014 Cumartesi günü Heybeliada iskele meydanında  birbirinden farklı ve ilgi çekici atölyelerle gerçekleştirilecek. Şenlik aynı zamanda kitap takası, söyleşiler ve pandomim gösterisi gibi etkinlikleri de içerecek. Çocuklar başta olmak üzere hemen her yaş grubuna hitap edecek atölyelerde evreni anlamaktan, bir çalgıyı tanımaya, bedeni ve sesleri keşfetmekten, ayraç yapmaya kadar pek çok farklı çalışma yapılacak.

Uluslararası Üyelikler

IFLA  Liber